Meteen naar de inhoud

Over ons

Hoe is Rafaël Terschelling ontstaan?

In 1984 zijn Henk en Wil Askes uit Amersfoort begonnen met evangelische samenkomsten in de maanden juli en augustus. Naast de “zomerkerk” was er op zondagavond een sing-in waar grote belangstelling voor was. Verder waren er nog vele andere activiteiten. Zij wilden een blijde kerk zijn, waar Jezus centraal staat en de sfeer van Gods Koninkrijk merkbaar aanwezig zou zijn. En dit is vandaag de dag nog steeds het belangrijkste in onze diensten.

Menig vakantieganger werd door de diensten gezegend. God voorzag in een duidelijke behoefte. Ook buiten het zomerseizoen wilden Henk en Wil graag het eiland tot zegen zijn en hebben ze in september 2002 een geloofsstap gezet . Ze zijn van Amersfoort naar Terschelling verhuisd en gestart met een pioniersgemeente in het dorp West-Terschelling. De gemeente maakt deel uit van de landelijke keten van de Rafaël gemeenten.

Langzaam zijn er steeds meer mensen binnen komen druppelen. Vanaf 16 augustus 2020 heeft Andrea van der Heide-van Urk het leiderschap van Henk en Wil overgenomen. Zij is een geboren en getogen eilander en sinds het begin betrokken en ingevoegd in de gemeente. Zij geeft leiding samen met een ondersteunend team.

Onze droom is de realisatie van een Bijbels, evangelisch getuigenis op Terschelling. Ook U kunt daar aan meewerken door uw aanwezigheid, uw gebed en eventuele financiële ondersteuning.

U/jij bent van harte welkom in onze dienst. Kom zoals je bent en voel je thuis!